Un lloc pel creixement

Un lloc pel creixement
22 de Gener de 2019 Oriol López

El creixement ha de trobar el seu lloc a la societat pensant més en el futur

En el meu proper llibre, titulat “Creix i prospera”, parlo de com accelerar els resultats de la teva empresa, aportant més valor als teus clients i deixant un llegat pel futur. El creixement, hi dic, és un dels actors principals en la millora de les condicions de vida de les persones, però sovint no és reconegut com a tal, i mentiria si no acceptés que certes pràctiques empresarials porten a aquesta conclusió. De fet, massa cops sento empresaris avergonyir-se de les fites que estan assolint o converses on es malparla dels beneficis empresarials, com si no fossin símptoma d’un valor aportat a la societat.

Per això, m’agrada resumir com haurien de funcionar les relacions empresarials amb dues preguntes que tot empresari s’ha de fer quan vol llençar un producte, contractar un treballador o iniciar una col·laboració. De fet, són dues preguntes que servirien per a valorar qualsevol relació que tinguis, també les personals. Són aquestes:

  • Què hi ha aquí per a mi?
  • Què hi ha aquí pels altres?

Com hem dit, el benefici forma part del que rep l’empresari quan inicia un projecte qualsevol i com hem dit, això no és necessàriament dolent per a la societat. Tot i així, aquesta no és l’única recompensa que ha de valorar l’empresari, que ha d’entrar a pensar en altres aspectes com el lligam d’aquesta proposta amb l’estratègia de l’empresa, la capacitat per a fer-la possible o, fins i tot, la diversió que li representa. De fet, massa sovint l’empresari no es fa aquesta pregunta i acaba ficat en afers que no li aporten res més que mal de caps, oi?

La segona pregunta, en canvi, no és tan habitual que es faci, i representa la base d’una relació honesta: què hi ha aquí per a l’altre? Només si ets capaç de respondre aquesta pregunta seràs capaç d’entaular una relació pròspera, basada en l’interès genuí en què ambdues parts n’obtinguin valor.

Per tant, l’empresa ha de començar a pensar, no només en créixer, sinó també en aportar cada cop més valor a la societat, en forma de prosperitat.

Et convido a créixer

El proper dia 5 de març de 19 a 20 hores, et convido a descobrir la roda del creixement que podràs aplicar a la teva empresa, en el marc de la presentació del meu llibre “Creix i prospera”, que farem a La Casa del Llibre del Passeig de Gràcia, 62, de Barcelona. Durant la conferència, parlarem dels 10 factors de l’èxit de qualsevol negoci i de com tractar-los a la teva empresa. A més, respondré totes aquelles preguntes que vulguis fer-me sobre creixement empresarial.

Les places estan limitades i estan reservades a empresaris en actiu, així que, si hi vols venir, envia’m un email a oriol@oriolopez.com amb un senzill “M’hi apunto” i t’enviaré la confirmació.

PS: A l’últim esdeveniment que vaig celebrar, les places es van esgotar en 48 hores, així que sigues ràpid reservant la teva plaça si vols assitir-hi.

© Oriol López Villena 2019

Photo by Nikola Jovanovic on Unsplash