Quants ingressos extres pots generar el proper any sense grans esforços?

Quants ingressos extres pots generar el proper any sense grans esforços?
5 de desembre de 2017 Oriol López
diners

Aquesta és la pregunta que tot empresari hauria de saber respondre, però que pocs resolen àgilment.

La majoria dels meus clients creixen entre un 25 i un 50 per cent sense invertir grans quantitats de diners, pel que si estàs facturant un milió d’euros, això faria créixer la teva facturació en mig milió, el que afegiria, suposant un marge net del 10%, cinquanta mil euros més al teu benefici. Com et faria sentir això?

El gran problema que em trobo, però, és que molts empresaris no donen la prioritat necessària a respondre aquesta pregunta, i segueixen focalitzats en mantenir el dia a dia dels seus negocis, mirant de no perdre res, enlloc de mirar de guanyar molt més, en diners, però també en qualitat de vida, ja que no només augmentaràs els beneficis, sinó que també reduiràs l’estrès gràcies a tenir un negoci que creix sol de manera proactiva.

Com?

Amb tres simples eines que tot empresari (sigui quin sigui el seu tamany o sector) hauria de tenir a mà:

  • Analitzant i pressupostant els teus números amb el focus posat en allò que et fa millorar (ingressos) i no en allò que et et manté reactiu (despeses). Masses vegades veig empresaris que dediquen el doble de temps a reduir despeses que a augmentar els ingressos, i això els manté lluny de la innovació que requereix fer créixer proactivament els ingressos amb productes i clients més rendibles.
  • Identificant d’on ve la teva tresoreria i on està marxant, per a poder fer previsions encertades a tres mesos vista. Com deia Paul Welsh, l’antic CEO de General Electric, “Cash is king” (La tresoreria és la reina). Molts negocis treballen mirant només els resultats, i obviant la tresoreria fins el dia que la troben a faltar. Analitzar el comportament dels diners a la teva empresa et permet millorar la teva posició financera i tenir més recursos per a invertir en el teu creixement.
  • Per últim, creant un pla d’implementació, que aprofiti els recursos actuals per a superar obstacles i assolir objectius en un temps rècord. A més, un bon pla, et permetrà mantenir-te focalitzat en els objectius, seguir l’evolució dels indicadors clau del creixement de la teva empresa, així com mantenir l’equip directiu compromès amb el creixement del negoci, de manera que guanyis confiança i control.

Amb aquestes tres eines, seràs capaç de respondre fàcilment a la pregunta inicial i, d’aquesta manera, podràs posar-te a treballar en, no només aconseguir-ho, sinó superar-ho.

Et queden quatre setmanes. T’ajudo?

© Oriol López Villena 2017

Foto: Fabian Blank