Quan arribarem?

Quan arribarem?
15 de Gener de 2019 Oriol López

Suposo que no sóc l’únic que ha sentit aquesta pregunta al cotxe, oi?

A dia d’avui podries dir-los “Mira Google Maps al teu mòbil i digues-m’ho tu mateix” però, no ens enganyem, és més divertit ensenyar-los a descobrir-ho per ells mateixos, mirant el paisatge, els pobles, rètols i altres aspectes diferenciadors al llarg de la carretera. Tot i així, sempre mirem de trobar punts de referència que ens permetin donar i aprendre a obtenir aquesta resposta de manera àgil i veraç.

La informació a l’empresa és aquesta referència que ens diu (o hauria de dir-nos) on som, d’on venim i on arribarem, en temps real, cada dia. Creu-me, no vols i, de fet, no pots, esperar als estats financers del mes anterior per a conèixer les dades més importants de la teva empresa. De fet, si reps la teva informació financera a mitjans del mes següent, part d’aquesta informació estarà sis setmanes endarrerida i seguiràs sense saber què està passant avui. Els estats financers són útils com a indicadors de l’evolució, ja que t’expliquen que ha succeït en el passat (com un obituari), però no et permeten millorar el rendiment en temps real, com si ho fan els informes urgents que tota empresa en creixement hauria de tenir.

L’informe urgent que jo utilitzo amb els meus clients és com el GPS del teu cotxe, que et diu on ets, en temps real, cada dia. Aquest informe, a més, ajuda l’equip a mesurar i millorar el seu rendiment, així com permet avaluar diàriament les tres principals àrees del teu negoci: l’entrada de negoci, el volum de producció i la tresoreria. D’aquesta manera, mesurant les vendes, la producció i la tresoreria, pots ajudar el teu equip a prendre decisions concretes en les seves àrees, de manera que millorin el seu rendiment dràsticament i continua.

Fer-lo és simple (no fàcil), si segueixes aquests cinc principis:

  1. Velocitat: cal que sigui àgil d’obtenció i seguiment.
  2. Brevetat: dos o tres indicadors, com a molt, a cada àrea.
  3. Utilitat: unit a les prioritats de la teva empresa.
  4. Simplicitat: utilitza una pissarra, post-its o el que et vagi bé.
  5. Constància: cal que es mesurin diàriament i per part de l’equip directiu.

Si ho vols, pots enviar-me el que hagis preparat i t’ajudaré a millorar-ho.

© Oriol López Villena 2019

Photo by Alvaro Reyes on Unsplash