L’estratègia mor en l’execució, i ho saps

L’estratègia mor en l’execució, i ho saps
12 de desembre de 2017 Oriol López
acció

Parlava amb un empresari que em deia que tenia clar on volia arribar l’any vinent, però no sabia per on començar.

Això és bastant habitual i es repeteix periòdicament cada final d’any, a l’hora de fer balanç i previsions pel proper. De fet, l’excés d’informació al que estem sotmesos ha provocat que molts empresaris tinguin més problemes posant-se a treballar en la seva estratègia que en definir-la. A dia d’avui, és relativament fàcil trobar literatura i suport en la definició d’una estratègia per a la teva empresa, però és realment complicat trobar ajut en la implementació de la mateixa, que és, per la meva experiència, el punt dèbil de moltes empreses. Per això, quan vaig parlar amb ell per a començar a treballar, vam dedicar menys estona a pensar on volíem anar que a detallar els propers passos a seguir per a arribar-hi.

Sota la meva experiència, l’execució d’una estratègia o d’un pla fracassa per tres grans mancances:

  1. En primer lloc, la manca d’unes prioritats clares sobre les que actuar, basades en uns objectius tangibles i motivadors. Només podràs implementar una estratègia, ordenant les accions a dur a terme, definint objectius clars per a les mateixes i, sobretot, venint motivat de casa.
  2. En segon lloc, la manca de recursos assignats a aquestes prioritats, de manera que no puguis posar mai l’excusa de la manca de temps o de coneixements, per exemple. El temps és també qüestió de prioritats i, si assolir uns resultats és realment una prioritat, cal que hi dediquis el temps i recursos necessaris, com una inversió enlloc d’una despesa.
  3. Per últim, la manca de control sobre aquell pla definit i aquella estratègia marcada provoca que s’abandonin projectes de creixement a mig camí, sense que ningú no hi pari atenció, perquè tothom està molt ocupat amb d’altres afers. Com en els altres dos factors, cal estar compromès amb aquella estratègia per a definir i seguir uns indicadors que ens permetin rectificar o potenciar accions en funció dels resultats parcials que obtenen.

I és resolent aquestes tres mancances que podràs passar del paper als fets en l’estratègia de creixement per al proper any.

© Oriol López Villena 2017

Foto: Bernard Tuck