Si innoves trimestralment guanyaràs diàriament

Si innoves trimestralment guanyaràs diàriament
12 de setembre de 2017 Oriol López
innovación

3M té com a objectiu que, almenys, un 25% dels seus ingressos vinguin de productes i serveis nous.

La innovació és una paraula que s’utilitza molt sovint en el món empresarial però que moltes pimes desaprofiten amb excuses com “el meu sector és madur” o “això és cosa de empreses grans”. Aquestes frases estan basades en la concepció que la innovació forma part de la investigació i el desenvolupament cosa que, també erròniament, les pimes s’associen a les grans empreses. La innovació no requereix molt més que pensar i actuar. En quin sentit?

Pensar diàriament en nous productes o serveis, en noves formes de presentar-los o, simplement, en petits canvis que ocasionen noves formes d’usar-los, com ara les fulles d’afaitar per a dones i per a homes. I, a més de, com a empresari, dedicar una estona cada dia a pensar en com anar més enllà, també hauries de posar al teu equip a pensar, almenys trimestralment, en com innovar com a empresa, fent-te preguntes com “Què podríem prometre als nostres clients que fins ara era impossible? “.

Finalment, a més de pensar, cal prendre decisions i passar a l’acció, tenint en compte que no cal arribar a la perfecció, sinó a l’èxit. Com m’agrada dir sovint, la perfecció és enemiga de l’excel·lència, perquè no et permet avançar ni, per tant, millorar.

I tu, innoves trimestralment?

© Oriol López Villena 2017