Fes que els teus clients comprin més

Fes que els teus clients comprin més
5 de setembre de 2017 Oriol López
repeat

Molts negocis dediquen bona part del temps a buscar nous clients, però el veritable poder per créixer el tenen els clients actuals.

En el meu llibre “L’empresari proactiu” parlo dels 7 motors del creixement d’una empresa i, entre ells, esmento el negoci repetit en dos d’ells. Que els teus clients comprin més dels teus productes i serveis és una de les maneres més fàcils de créixer i, sent proactius en la seva utilització, permet a l’empresa passar a nous nivells de facturació ràpidament. I hi ha dues bones raons per a això:

  • És gratuït. Sense anuncis, mailing, bases de dades … Ja saps qui són, la seva adreça i què et compren habitualment.
  • Ja teniu una relació comercial. Et coneixen, els agrades i confien en tu, de manera que estan més oberts a dir “Sí” quan els ofereixes algun producte extra.

Llavors, com pots fer-ho?

Les cadenes de menjar ràpid utilitzen un simple guió al final de cada conversa amb un client: “Voldràs patates per acompanyar?”. La frase pot canviar, però el sistema és el mateix. En els supermercats col·loquen expositors al costat de les caixes i promocionen ofertes per volum prop amb el mateix objectiu. I una llibreria pot augmentar els seus ingressos simplement oferint punts de llibre o ulleres de prop.

Aconseguir que un client et compri més sovint és un bon sistema per aconseguir fer créixer el teu negoci i només cal pensar estratègies dirigides a aquest únic objectiu.

Aquí tens algunes idees…

  1. Demana més vegades als teus clients que et comprin: aquesta és la manera més simple de fer que els teus clients et comprin més sovint.
  2. Crea un esquema de fidelitat que incentivi als teus clients a comprar-te més sovint. Per exemple, les tarjetes de fidelitat dels supermercats i els punts amb premis.
  3. Desenvolupa un programa de contacte regular amb els teus clients: com més sistemàtic siguis per mantenir-te en contacte amb els teus clients de la manera que ells valorin, més sovint et compraran.
  4. Fes molt fàcil la compra per a que no se’ls hi passi pel cap anar a d’altres llocs.
  5. Fés més fàcil – i fins i tot gratuït – que els teus clients provin nous productes o serveis.

Per suposat, aquestes són només algunes estratègies que pots explorar, però no t’aturis aquí.

Quants sistemes proactius de “fes que els clients comprin més” tens en marxa? Quants creus que hauries de tenir? Quants sistemes començaràs a provar? I quin impacte creus que tindran?

© Oriol López Villena 2017