45 dies per a l’èxit

45 dies per a l’èxit
21 de novembre de 2017 Oriol López
growth

Estem a 45 dies de començar un nou any i moltes empreses encara no han planificat el seu creixement per a llavors.

La resposta és sempre la mateixa: estem enllestint l’any i assegurant-nos que complim les fites que vem marcar-nos a primers d’any, però obliden que, si esperen a començar l’any a preparar el creixement de l’any vinent, perdran 45 dies i acabaran tenint un any de només 320 dies. Com diu l’entrenador d’esquí del meu fill, les medalles es guanyen als entrenaments, i a les curses es recullen. 45 dies són suficients per a dibuixar l’estratègia, detallar un pla i preparar la implementació del mateix, de cara a estar ben entrenats per a afrontar l’any vinent amb garanties d’èxit i aconseguir bons resultats ja en els 45 dies posteriors, i així créixer ràpidament.

El problema és que molts empresaris segueixen focalitzats en reaccionar a allò que succeeix al seu voltant, enlloc de pensar en quins són els motors que cal tenir encesos abans no comenci l’any: estratègia, equip directiu i recursos. Si vols fer créixer el teu negoci de manera exponencial et caldrà un equip directiu potent, que desenvolupi i implementi una estratègia clara, a la que al·locar recursos suficients com per a reeixir. Però el creixement no funciona triant-ne un, sinó connectant-los i aprofitant-los tots ells per a crear un cercle virtuós al llarg de l’empresa. Per exemple, la implementació de la teva estratègia necessitarà recursos, però també en crearà de nous, oi?

Ara, en una escala de l’u al deu, avalua la teva empresa en aquests tres motors:

  • el teu equip directiu;
  • la teva estratègia de creixement sostingut i que marqui la diferència al mercat; i
  • els teus recursos, en forma de tresoreria, gent, actius, marca, reputació, web, rotació dels diners, informació operativa, financera i estratègica…

I, un cop t’hagis avaluat, resumeix-ho en un full A4 i revisa’l setmanalment. No saps com? Demana’m que te n’enviï un exemple i parlem de com créixer a partir d’ara mateix i sense moure’t del despatx.

Demana’t, vols dedicar els propers 45 dies a preparar la teva empresa per a créixer i els següents 45 a implementar allò preparat?

© Oriol López Villena 2017

Foto: Jungwoo Hong